SKAGEN

A márka, amely felvállaltan ápolja a dán hagyományokat, a tengerparti Skagen faluból indult hódító útjára 1989-ben. A céget egy dán házaspár, Charlotte és Henrik Jorst álmodta meg. Céljuk magas minőségű, de megfizethető árú órák készítése és forgalmazása volt. Az igazi áttörés 1991-ben történt, ekkor keresztelték a márkát Skagenre.

 

A márka névadója a dán tengerparti város, ahol a csillogó, szélfútta tengerpart és a gyönyörű kék ég szolgált a megálmodók inspirációjaként. Ez a kisváros az ország legészakibb pontja, itt folyik egymásba a Balti és az Északi tenger. Szabad szemmel is látható a hullámok ellentétes irányból érkező hullámzása.

A SKAGEN logó ezt a különös jelenséget ábrázolja. Az anyag, a szín és a formavilág kialakításánál pedig szintén a természet játssza a főszerepet. A skandináv márka sikerének titka a dán design, a letisztult, egyszerű forma, a kiváló minőség és megfizethető ár.

Az évről évre dinamikusan fejlődő cég jelenleg 80 országba szállítja világszerte innovatív, kiváló minőségű, mindennapi igényeket kielégítő termékeit.  A márka a karórákon kívül azóta ékszerek, napszemüvegek, bőráruk, ajándéktárgyak és lakberendezési termékek gyártásával színesítette ki kínálatát.

Karóráiban 2 családot különböztethetünk meg: a „white label” melyek Swarovski kristállyal, japán szerkezettel és mineral üveggel készülnek alacsonyabb árfekvésben, míg a „black label” család svájci szerkezettel és zafír üveggel, kicsit magasabb áron vásárolhatók meg. Előszeretettel használják a rugós és szövött szíjakat, nemesacél és titán anyagból. Az egyszerű, lapos, letisztult ötvözet egyértelművé teszi, hogy skandináv karórával állunk szemben.

Forrás: www.skagen.com

Author Nagica

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük